onsdag 1 mars 2017

New York onsdagen den 8:e februari

Denna morgon vaknade vi till VÅR. Varmt och soligt! Efter frukost blev det så tunnelbana ner till 34:e gatan och sen apostlahästarna till starten av The High Line Park (eller slutet om man så vill) mellan 11th och 12th Avenues. Parken är anlagd på gamla upphöjda järnvägsspår och löper mellan Vandervoort St och 34th St. Den är 2,3 km lång. Nu var det inte så mycket som blommade men lite grönska såg vi i alla fall.

Start eller Mål?

Ett av konstverken som vi träffade på längs vägen...

Ungefär halvvägs träffade vi på denna skylt...

Väl framme vid Vandervoort St tog vi oss till närmsta tunnelbanestation för en tur över till Brooklyn. Lite stärkande kaffe sen var vi redo för promenaden tillbaka till Manhattan på The Brooklyn Bridge.
Imponerande byggnadsverk från 1883

Tunnelbana igen till Rockefeller Center för en tur upp till "Top of the Rock". Här missade vi precis sista turen upp för att hinna se solnedgången så vi fick vänta in nästa....under tiden hann vi peta i oss en snabb middag bestående av grillad lax och spring greens....det började bli lite ont om tid...

Efter en slingrande kö, hiss, säkerhetskontroll, kö igen så blev det äntligen dags att åka upp till toppen....till det facila priset av $32.00 för seniors...

Norrut

Här kan man ana Central Park som det mörka området till vänster i bild en bit nedanför horisonten

Söderut och Empire State Building

Sen tog det sin rundliga tid att komma ner igen. Vi pinnade på hemåt för allt vad tygeln höll, för det var inte till att tänka på att försöka hitta en taxi i rusningen, eller ge oss ner i tunnelbanan och byta linje...Kastade oss in på hotellrummet, raggardusch, byte av kläder till något finare och sen en taxi upp till Metropolitan...Puh...Sen avnjöts Barberaren i Sevilla. Underbart!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar