onsdag 1 mars 2017

Washington D.C. Måndag 6:e februari

Efter en god frukost tog vi metron till Union Station för att reka lite inför morgondagens busstur med Greyhound till New York. Efter att ha kollat var bussen skulle gå från och när vi behövde vara där osv. (avgång 07.00) så blev det en kaffe i solskenet utanför och sen en liten sightseeingtur med Circulator Bus. Vi hade siktet inställt på ett besök på The DAR Museum (Daughters of the American Revolution). Väldigt fint museum och gratis inträde som till alla museer i Washington (till skillnad från New York).

Tyvärr var en stor del av museet stängt för renovering på obestämd tid. Vi kunde i alla fall se en pågående utställning "An Agreeable Tyrant: Fashion After the Revolution" som visade kvinnors och mäns kläder i 12 olika rumsinredningar under åren 1780 - 1825. Och där kunde vi njuta av ett antal kviltar i de olika rummen och vackra reproduktionstyger i en del av kvinnokläderna.
I museishopen kunde vi också köpa 1 st FQ reproduktion, det enda tyg som fanns. Jag hade hoppats på fler DAR-tyger att lägga till de jag har hemma....

Efter det hoppade vi på en buss som tog oss till mysiga Georgetown där vi strosade runt en liten stund och hittade en mysig restaurang för en tidig middag. Därifrån hade vi bara en 15 minuters promenad tillbaka till hotellet och lite handsömnad och vila. Vi skulle ju upp halv 5 för att göra oss i ordning och ta en taxi till Union Station nästa morgon

Tisdagen den 7:e februari

Mot New York....bussen lämnade Washington prick 07.00 och 4 timmar senare angjorde vi Port Authority på Manhattan i riktigt höstliknande väder med strilande regn. Det fick bli en taxi till hotellet på W 57th St. Efter att ha installerat oss tog vi oss ut på en kort promenad upp till Lincoln Center och the Met på W 60th St. Där köpte vi våra biljetter till onsdagens näst sista föreställning av Il Barbieri di Sevilla med Peter Mattei i rollen som Figaro.

Nu vände vi näsan söderut igen och promenerade ner mot 42 St och Times Square för att "insupa" lite New Yorkpuls. Fortsatte ner till Macy's på 34th St och där blev det lite shopping i miniformat, till en ganska liten person, reskompisens första barnbarn som föddes i september.

Därefter crosstown till 5th Avenue och lite fönstershopping utanför några av de flottaste varuhusen. En sväng runt Rockefeller Center, en titt på skridskoåkarna och så en tur in i Trump Tower. Det var helt belägrat av mängder av Secret Servicemän iklädda svarta uniformer och hjälmar och runt hela kvarteret hade man spärrat av med stora marmorblock på trottoarerna liknande våra "betongsuggor". Fint ska det vara. På gatan nedanför kunde man skymta rader av stora svarta "suvar" utanför den privata entrén. Vi tog en sväng in bara för att se att där fanns inte särskilt mycket att se...vi fick lämna ifrån oss våra handväskor för en tur genom röntgen... Det enda som fanns att se där var en bar...som vi beslöt oss för att inte gynna....vet inte om det hade gått att åka upp i tornet, vi provade inte.


Sen blev det en tidig middag igen på väg "hem", för att sen kunna slappa på hotellrummet och ägna oss åt lite handsömnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar