onsdag 1 mars 2017

New York torsdagen den 9 februari

Denna morgon vaknade vi till vinter i New York....vi hade vikt dagen åt att besöka några kviltbutiker och Ground Zero som vi inte hann med dagen innan...

Första stoppet blev så Victoria Findlay Wolfe's butik på 325 W 38th St. Vi hade sån tur att hon var hemma, så den unga kvinnan som jobbade i butiken ringde upp henne och efter en liten stund dök Victoria själv upp. Hon var jättetrevlig och ägnade oss en god stund med att visa och prata om de kviltar hon hade i butiken. Jag handlade några saker, bl a mönster och mallar till detta block:

Butiken låg på 8:e våningen. Enligt Victoria så hade de andra butikerna också flyttat upp, eftersom ingen hade råd att ha butik i gatuplanet. Hon har bara öppet fram till 13:00, så därför började vi här, medans några av de andra öppnade 12.00 eller 13.00.

Därefter blev det tunnelbanan ner till Ground Zero eftersom vi inte hann med det dagen innan när det var vår....


Här gick det inte att komma närmre eftersom de höll på med...

 ...snöröjning...

Här är en av bassängerna som uppförts där tornen stod...

....och den andra bassängen med alla namnen ingraverade

World Trade Center Transportation Hub har fått en ny vacker byggnad :

The Oculus

Härifrån tog vi oss till kviltbutik nr 2 trodde vi....Purl Soho ...bara för att mötas av skylten "Stängt på grund av vädret". Det var Snow Day i New York och skolorna var stängda....så här såg det ut i Soho:


Efter några minuters väntan kunde vi i alla fall besöka en av två New Yorkbutiker som Le Sportsac har och jag kunde köpa mig en ny ryggsäck. Föregångaren som är mer än 20 år gammal hade börjat ge med sig. Köpte så klart en med exclusive New York print som bara säljs i New York.

Tunnelbana igen, tillbaka norrut till Gotham Quilts på 40 W37th St, 6:e våningen. Köpte några reatyger, men inget annat. Promenad över till östra sidan, lunch på vägen och tunnelbana uptown. Nu till Pins & Needles, 1045 Lexington Av mellan 74:e och 75:e gatan, 2:a våningen. Söt liten butik, men inget supersensationellt. Jag handlade inte något.

Vid det här laget hade i alla fall jag blivit lite frusen och ganska rejält blöt om fötterna, trots ordentliga vinterstövlar så det var rätt skönt att åka tillbaka till hotellet. Det blev middag på hotellrummet efter en lång dag. Fredag morgon skulle vi återigen upp tidigt för att ta bussen tillbaka till Washington D.C.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar